Goud verkopen

Bent u in het bezit van fysiek goud dan wilt u dat op een gegeven moment misschien verkopen. Zeker nu de laatste jaren de goudprijs relatief hoog is, zijn er veel mensen die goud hebben in de vorm van oude sieraden of munten en dit in klinkende munt willen omzetten naar euro’s. Wilt u ook uw goud verkopen, dan kan dit op verschillende manieren.

Particulieren

U kunt gouden munten of baren direct verkopen aan andere particulieren. Het voordeel daarvan is dat u en de koper meestal geen marge aan provisie verliezen. De verkoopkosten cq. verzendkosten worden vaak in onderling overleg bepaald.

Via deze advertentie-sites en veilingsites kunt u in contact komen met verkopende particulieren:
eBay
Marktplaats

Munt- en edelmetaal-handelaren

Via de handelaren kunt u gemakkelijk uw munten of baren verkopen. Enkele handelaren die op internet te vinden zijn hebben naast een webshop ook een fysieke winkel waar u langs kunt gaan om uw goud te koop aan te bieden. Wilt u weten hoe dit in de praktijk werkt, lees dan het artikel Goud verkopen in de praktijk.

Andere handelaren hebben geen winkel, maar stellen u in de gelegenheid om uw goud per post in te zenden waarna u de opbrengst overgemaakt krijgt. Het nadeel daarvan is dat u niet direct uw geld ontvangt, maar een winkel is niet altijd in de buurt en dan kunnen de reiskosten weer nadelig zijn.

De Goudpost – Verkopen per post met gratis verzendpakket
Goud Inkoop Lommel – Winkel te Lommel (BE) voor inkoop en belenen tegen contante betaling

Angstelgoud – Directe inkoop goud te Nieuwersluis met online prijzen en taxatie obv. XRF-Analyse
Dawson Gold – Inkoper te Cuijk en Amsterdam
Doijer & Kalff – Webshop met verkoopkantoor te Rotterdam
De Goudwaag – Inkoper in Den Haag. Eerlijk, persoonlijk en professioneel
Goudwisselkantoor – Meer dan 20 vaste inkoopkantoren in Nederland en één mobiel kantoor
Inkoop Edelmetaal – Online inkoop met kantoor bij Schiphol
Van Mastrigt: Coins & Stamps – Winkel te Rotterdam
Numica – Inkoop te Amsterdam of per post met online actuele prijzen en calculator en toetsing met X-Ray
Prakken Edelmetaal – Al jarenlang bekende handelaar in edelmetaal
Tov-Hazel – Inkoop- en verkooplokatie te Rotterdam
Ros juweliers – Juwelier te Den Haag met online dagelijks bijgewerkte prijzen
XGOUD – Inkoper van edelmetalen, edelstenen en horloges met winkel in Tilburg en online prijsopgave obv. dagprijs

Veilingen

Op veilingen kunnen kopers zelf bieden en na afloop hun aankopen afrekenen en meenemen. Een veiling heeft als voordeel dat het aanbod meestal erg divers is waardoor er met name veel verzamelaars op afkomen. Heeft u een interessant gouden sieraad of een bijzondere munt, dan kunnen verzamelaars onderling tegen elkaar gaan opbieden met een hoge verkoopprijs als resultaat. Het grootste nadeel van een veiling is dat het veilinghuis vaak relatief hoge kosten rekent. In het geval van niet-schaarse gouden munten of baren gaat dit meestal ten koste van de verkopende partij. De ervaring leert namelijk dat kopers meestal niet meer willen betalen dan de actuele goudprijs en hun maximum biedbedrag hierop aanpassen.

Kijk hier voor een overzicht van veilingen waar goud wordt verkocht en de bijbehorende veilingdata. Bij de meeste veilingen kunt u voorafgaand aan de veiling uw inzending vrijblijvend laten taxeren.