10 euro 2011 - 50 jaar WNF

De gouden munten van tien euro zijn in Nederland gemaakt vanaf 2002 tot heden. Afhankelijk van het jaar zijn er één of meer herdenkingstientjes uitgegeven. Net als de gouden munten van tien gulden vanaf 1875 is de diameter 22,5 mm, het gewicht 6,720 gram en is de rand gekarteld zonder randtekst. In 2011 zijn 4000 gouden tien euro munten met het thema 50 jaar WNF geslagen.

Ontwerp

De gouden tien euro munt die in 2011 geslagen is ter gelegenheid van het vijftig jarig jubileum van het Wereld Natuur Fonds is ontworpen door Willehad Eilers. De munt toont als symbool voor het natuurbehoud aan beide zijden een boom die plat van boven en van onderen is afgebeeld. De kopzijde toont het bovenaanzicht met in het midden van de bladerkroon het portret van koningin Beatrix. Rondom staat de tekst BEATRIX KONINGIN DER NEDERLANDEN. De muntzijde toont dezelfde boom van onderaf gezien. In het midden van het afgebeelde wortelstelsel staat de waardeaanduiding 10 € met daaronder het jaartal. Tussen de wortelen vindt men tevens het muntteken en het muntmeesterteken. Rondom staat de tekst 50 JAAR WERELD NATUUR FONDS.

Waarde

Op basis van recente aankoopprijzen (zie onder) en de huidige goudprijs kan de waarde van een gemiddeld exemplaar van deze munt geschat worden op een bedrag tussen de € 470 en € 510.

Let op: deze schatting slaat op het bedrag wat een geïnteresseerde koper voor de munt over zou kunnen hebben. Indien u zelf deze munt wilt verkopen, dan kan de opbrengst door aftrek van kosten cq. provisie lager uitvallen. Aan deze schatting kunnen geen rechten worden ontleend.

Bijzonderheden

De winkelprijs bij uitgifte was € 379,95. De munt is onder andere verkrijgbaar bij de Koninklijke Nederlandse Munt en bij leden van de Nederlandse Vereniging van Munthandelaren.

Aankoopprijzen

In onderstaande tabel kunt u de meest recente aankoopprijzen in ons bestand inzien.
Deze prijzen zijn inclusief alle kosten, zonodig gemiddeld, zonder correctie voor de huidige goudprijs.

DatumLocatieKwaliteit/BijzonderhedenPrijs p/st
12-dec-2013Rietdijk2 stuks, Proof. Los en in originele cassette€ 250
2-jun-2012Theo PetersProof€ 295